Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answers NPTEL 2022

In this post, We have provided answers of Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1. We provided answers here only for reference. Plz, do your assignment at your own knowledge.

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answer

1. Which of the following is/are the example(s) of a transducer?

a. Strain gauge
b. Microphone
c. Speaker
d. All of the above

Answer:- d 

2. Which of the following best describes the accuracy characteristic of a sensor?

a. The highest and the lowest value that a sensor can sense
b. The degree of corectness or closeness with which a sensor can quantify a physical phenomenon.
c. Both (a) and (b)
d. None of the above

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answers NPTEL 2022

3. The ratio of incremental change in the response of the system with respect to incremental change in input parameter is known as

a. Linearity
b. Sensitivity
c.Repeatability
d.Drift

Answer:- b

4. A sensor which is not capable of sensing any input independently is categorized as a-

a. Dumb Sensor
b. Passive Sensor
C. Active Sensor
d. None of the above

Answer:- b

5. LDR is a type of _______________

a. Actuator
b. Digital sensor
C. Analog sensor
d. None of the above

Answer:- c

6. Which of the following topologies is/are supported by the Zigbee protocol?

a. Star
b. Mesh
c. Both (a) and (b)
d. None of the above

Answer:- c

7. What is a vector sensor?

a. A sensor whose response is a function of magnitude of the input parameter only.
b. A sensor whose response depends on the magnitude of the direction and orientation of the input parameter.
c. Both a and b
d. None of the above

Answer:- b

8. What does WPAN stand for in the context of lEEE communication protocols?

a. Wireless Power Attention Network
b. Wireless Power Aggregator Network
C. Wireless Personal Area Network
d. None of the above

Answer:- c

👇For Week 02 Assignment Answers👇

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answers NPTEL 2022

9. Which of the following network topologies is/are supported by IEEE 802.15.4 ?

a. Star
b. Peer-to-peer
c. Both a and b
d. None of the above

Answer:- c

10. How many types of nodes are supported in the Zigbee protocol?

a. 3
b. 2
c. 1
d. 0

Answer:- a

11. Which of the following Zigbee node(s) do(es) not contribute to routing in the Zigbee network?

a. Coordinator
b. Router
c. End device
d Both a and c

Answer:- c

12. What is the maximum number of nodes supported in a Z-wave network?

a. 5
b. 500
c. 232
d. 254

Answer:- c

13. Which of the following is/are not QoS policies of an loT network?

a. Data delivery
b. Data timeliness
c. Data optimization
d. Resource utilization

Answer:- c

14. Which of the following statements is true for MaTT?

a. Works on Publish/Subscribe framework on top of TCP/IP architecture
b. Introduced by 1BM and standardized by OASIS in 2018
c. Supports 5-level of QoS
d. Unreliable and expensive

Answer:- a

15. works on the Request/Response framework based on the UDP architecture, including Datagram Transport Layer Security (DTLS) secure.

a. MOTT
b. CoAP
c. Zigbee
d. LoRA.

Answer:- b

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

Introduction To Industry 4.0 And IOT Assignment
Answers NPTEL 2022
Answer Link
Week 1Click Here
Week 2Click Here
Week 3Click Here
Week 4Click Here
Week 5Click Here
Week 6Click Here
Week 7Click Here
Week 8Click Here
Week 9Click Here
Week 10Click Here
Week 11Click Here
Week 12Click Here
Introduction To Industry 4.0 And IOT Assignment
Answers NPTEL 2022

About Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things

Industry 4.0 concerns the transformation of industrial processes through the integration of modern technologies such as sensors, communication, and computational processing. Technologies such as Cyber Physical Systems (CPS), Internet of Things (IoT), Cloud Computing, Machine Learning, and Data Analytics are considered to be the different drivers necessary for the transformation. Industrial Internet of Things (IIoT) is an application of IoT in industries to modify the various existing industrial systems. IIoT links the automation system with enterprise, planning and product lifecycle.This course has been organized into the following modules:

INTENDED AUDIENCE : CSE, IT, ECE, EE, Instrumentation Engg, Industrial Engineering, Industry Professionals
PRE-REQUISITES    :  Basic knowledge of computer and internet
INDUSTRY SUPPORT  :         All Industrial Sectors

COURSE LAYOUT

Week 1  :  Introduction: Sensing & actuation, Communication-Part I, Part II, Networking-Part I, Part II
Week 2  :  Industry 4.0: Globalization and Emerging Issues, The Fourth Revolution, LEAN Production Systems, Smart and Connected Business Perspective, Smart Factories
Week 3  :  Industry 4.0: Cyber Physical Systems and Next Generation Sensors, Collaborative Platform and Product Lifecycle Management, Augmented Reality and Virtual Reality, Artifical Intelligence, Big Data and Advanced Analysis
Week 4  :  Cybersecurity in Industry 4.0, Basics of Industrial IoT: Industrial Processes-Part I, Part II, Industrial Sensing & Actuation, Industrial Internet Systems.
Week 5  :  IIoT-Introduction, Industrial IoT: Business Model and Referece Architerture: IIoT-Business Models-Part I, Part II, IIoT Reference Architecture-Part I, Part II.
Week 6  :  Industrial IoT- Layers: IIoT Sensing-Part I, Part II, IIoT Processing-Part I, Part II, IIoT Communication-Part I.
Week 7  :  Industrial IoT- Layers: IIoT Communication-Part II, Part III, IIoT Networking-Part I, Part II, Part III.
Week 8  :  Industrial IoT: Big Data Analytics and Software Defined Networks: IIoT Analytics – Introduction, Machine Learning and Data Science – Part I, Part II, R and Julia Programming, Data Management with Hadoop.
Week 9  :  Industrial IoT: Big Data Analytics and Software Defined Networks: SDN in IIoT-Part I, Part II, Data Center Networks, Industrial IoT: Security and Fog Computing: Cloud Computing in IIoT-Part I, Part II.
Week 10 : Industrial IoT: Security and Fog Computing – Fog Computing in IIoT, Security in IIoT-Part I, Part II, Industrial IoT- Application Domains: Factories and Assembly Line, Food Industry. 
Week 11 : Industrial IoT- Application Domains: Healthcare, Power Plants, Inventory Management & Quality Control, Plant Safety and Security (Including AR and VR safety applications), Facility Management.
Week 12  :  Industrial IoT- Application Domains: Oil, chemical and pharmaceutical industry, Applications of UAVs in Industries, Real case studies :
Case study – I : Milk Processing and Packaging Industries
Case study – II: Manufacturing Industries – Part I
Case study – III : Manufacturing Industries – Part II
Case study – IV : Student Projects – Part I
Case study – V : Student Projects – Part II
Case study – VI : Virtual Reality Lab
Case study – VII : Steel Technology Lab

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

5 thoughts on “Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 1 Answers NPTEL 2022”

      • You are not uploaded next answers yet. I have to complete my assignment but i was still waiting for your update, and i missed due date. So if you start something please finish that, otherwise don’t do this type of things. You are responsible for my loss Still there is some hope please upload ans please.

        Reply

Leave a Comment