NPTEL Cryptography And Network Security Assignment 4 Answers 2022

Cryptography And Network Security Assignment 4 Answers 2022:- In this post, We have provided answers of NPTEL Cryptography And Network Security Assignment 4 . We provided answers here only for reference. Plz, do your assignment at your own knowledge.

About Cryptography And Network Security

The aim of this course is to introduce the student to the areas of cryptography and cryptanalysis. This course develops a basic understanding of the algorithms used to protect users online and to understand some of the design choices behind these algorithms. Our aim is to develop a workable knowledge of the mathematics used in cryptology in this course. The course emphasizes giving a basic understanding of previous attacks on cryptosystems with the aim of preventing future attacks. A wide variety of basic cryptographic primitives will be discussed along with recent developments in some advanced topics like identity-based encryption, attribute-based encryption, functional encryption, two-party/multi-party computation, bitcoin and crypto-currency and postquantum cryptography. The cryptanalysis part will help us understand challenges for cybersecurity that includes network security, data security, mobile security, cloud security and endpoint security. 

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of the best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Cryptography And Network Security
Assignment Answers 2022
Answer Link
Week 1Click Here
Week 2Click Here
Week 3Click Here
Week 4Click Here
Week 5Click Here
Week 6Click Here
Week 7Click Here
Week 8Click Here
Week 9Click Here
Week 10Click Here
Week 11Click Here
Week 12Click Here

Cryptography And Network Security Assignment 4 Answers 2022

1. x3+x+1 over R is a ………

(a) reducible polynomial
(b) irreducible polynomial
(c) both(a) and (b)
(d) neither (a) nor (b)

Answer:- b

2. Let f{x)= 2x2+3x+3 and g(x) = 3x2+2x+1. Then the degree of f(x) + g{x) over Z5 is

(a) 3
(b) 2
(c) 1
(d) 0

Answer:- b

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL Cryptography And Network Security Assignment 4 Answers 2022

3. What is the remainder when 3444 + 4333 is divided by 5?

(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 3

Answer:- a

4. If p is an odd prime, then there are ……. quadratic residues.

(a) p
(b) p-1
(c) (p-1)/2
(d) (p+1)/2

Answer:- c

5. The quadratic residues mod 11 are ….

(a) 1,3,4,5,9
(b) 1,2,3,4
(c) 1,3,5,7,8,9
(d) None of these

Answer:- a

6. What is the remainder when 666 is divided by 7?

(a) 1
(b) 2
(c) 4
(d) 6

Answer:- a

๐Ÿ‘‡For Week 05 Assignment Answers๐Ÿ‘‡

NPTEL Cryptography And Network Security Assignment 4 Answers 2022

7. Let p = 8 and q = 19. Then รณ(Pg)= ..

(a) 70
(b) 57
(c) 38
(d) 72

Answer:- d

8. Last digit of 32022 …

(a) 3
(b) 5
(c) 7
(d) 9

Answer:- d

9. If ged(a, n) = 1, then aon) = 1 (mod n), where o(n) is Euler’s totient function. The above statement is ..

(a) True
(b) False

Answer:- a

10. Let f(x) = 3x3 +2x +1 and g(x) = x2+4x +1. Then the degree of f(x) * g(x) over Zs is

(a) 3
(b) 2
(c) 4
(d) 5

Answer:- d

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

COURSE LAYOUT

  • Week 1: Introduction to cryptography, Classical Cryptosystem, Block Cipher. 
  • Week 2: Data Encryption Standard (DES), Triple DES, Modes of Operation, Stream Cipher. 
  • Week 3: LFSR based Stream Cipher, Mathematical background, Abstract algebra, Number Theory. 
  • Week 4: Modular Inverse, Extended Euclid Algorithm, Fermat’s Little Theorem, Euler Phi-Function, Euler’s theorem. 
  • Week 5: Advanced Encryption Standard (AES), Introduction to Public Key Cryptosystem, Diffie-Hellman Key Exchange, Knapsack Cryptosystem, RSA Cryptosystem. 
  • Week 6: Primarily Testing, ElGamal Cryptosystem, Elliptic Curve over the Reals, Elliptic curve Modulo a Prime. 
  • Week 7: Generalized ElGamal Public Key Cryptosystem, Rabin Cryptosystem. 
  • Week 8 : Message Authentication, Digital Signature, Key Management, Key Exchange, Hash Function. 
  • Week 9 : Cryptographic Hash Function, Secure Hash Algorithm (SHA), Digital Signature Standard (DSS). 
  • Week 10: Cryptanalysis, Time-Memory Trade-off Attack, Differential and Linear Cryptanalysis. 
  • Week 11: Cryptanalysis on Stream Cipher, Modern Stream Ciphers, Shamir’s secret sharing and BE, Identity-based Encryption (IBE), Attribute-based Encryption (ABE). 
  • Week 12: Side-channel attack, The Secure Sockets Layer (SSL), Pretty Good Privacy (PGP), Introduction to Quantum Cryptography, Blockchain, Bitcoin and Cryptocurrency.  

Leave a Comment