GIT Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

GIT test – Spoken Tutorial Quiz Answers

GIT Test – Spoken Tutorial Quiz Answers – In this blog post we have provided the answers of the GIT Test course of Spoken Tutorial.

Q1.The command to discard the latest changes that were made in the files is-

Select one:

(A) git checkout <hashvalue>

(B) git checkout

(C) All of these options

(D) git checkout .[dot]

Ans:-

Q2. The importance of tagging is-

Select one:

(A)To name a commit

(B) All of these

(C) For future reference or to mark release point

(D) To see the project progress

Ans:-

Q3. The URL of a remote repository is called as ___________.

Select one:

(A) Remote URL

(B) Remote

(C) None of them

(D) Main URL

Ans:-

Q4. The command to apply the latest stash and delete it automatically is-

Select one:

(A) git stash apply [email protected]{1}

(B) None of these options

(C) git stash apply [email protected]{0}

(D) git stash pull

Ans:-

Q5. The command to save a stash is-

Select one:

(A) git stash save <stash name>

(B) git stash <stash name>

(C) git stash

(D) None of these options

Ans:- (A) git stash save <stash name>

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

eSim – Spoken Tutorial Quiz Answers

Introduction to Computers – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q6. How can we locate a particular GIT commit?

Select one:

(A) by SHA-1 hash

(B) by commit message

(C) by author

(D) by SHA-101 hash

Ans:-

Q7. Which of the following is not a version control system?

Select one:

(A) Bazaar

(B) Supra

(C) None of these

(D) Subversion

Ans:-

Q8. The command to list the branches is-

Select one:

(A) git branch list

(B) git branches

(C) None of these

(D) git branch

Ans:- (D) git branch

Q9. What is meant by a commit?

Select one:

(A) Freezing the repository after attaining a stage in the project

(B) Adding files to the repository

(C) All of these

(D) Adding files to the staging area

Ans:-

Q10. The command to check the GIT version on your system is-

Select one:

(A) git -version

(B) git -v

(C) git –version

(D) All of these

Ans:- (C) git –version

Q11. How can we find the currently active branch in the branch list-

Select one:

(A) None of these

(B) By one asterisk symbol

(C) First branch in the list

(D) By two asterisk symbols

Ans:- (B) By one asterisk symbol

Q12. The command to add all the untracked files for tracking is-

Select one:

(A) git add .[do]

(B) git add all

(C) git add .[dot]

(D) git add

Ans:-

Q13. Which of the following command followed by the branch name is used to switch to that branch?

Select one:

(A) Checkout

(B) Move

(C) All of them

(D) Switch

Ans:- (A) Checkout

Q14. The usage of “git blame <filename>” command is-

Select one:

(A) All of these

(B) To view entire history of all the files

(C) To view the commit list

(D) To view entire history of a file

Ans:- (D) To view entire history of a file

Q15. The default name of Remote repository is ___________.

Select one:

(A) Unspecified

(B) Default

(C) Origin

(D) Remote

Ans:- (C) Origin

Q16. Suppose we are in User/Desktop and in Desktop we have folders viz. a)XYZ, b)ABC,
c)PQR. For changing our directory to XYZ folder, the command used will be

Select one:

(A) cd ..XYZ

(B) cd XYZ

(C) mkdir ..XYZ

(D) mkdir XYZ

Ans:- (B) cd XYZ

Q17. The command to go to a particular commit stage, which cannot be reverted is-

Select one:

(A) All of these

(B) git reset –hard <hashvalue>

(C) git checkout .[dot]

(D) git checkout <hashvalue>

Ans:- (B) git reset –hard <hashvalue>

Q18. The optional flag with “git commit” command, to set the commit message without invoking the text editor is-

Select one:

(A) -m

(B) -e

(C) -a

(D) None of these options

Ans:- (A) -m

Q19. The command to create a GIT repository is-

Select one:

(A) git init -n

(B) git add

(C) git init

(D) None of these

Ans:- (C) git init

Q20. What is GIT?

Select one:

(A) Programming language

(B) Database management system

(C) None of these

(D) Version control system

Ans:- (B) Database management system

Q21. Which command will you use to merge the branch named “module” to the default branch master, when your working branch is “master”?

Select one:

(A) git merge

(B) git merge master

(C) None of these

(D) git merge module

Ans:- (D) git merge module

Q22. The command to view the GIT commits in one line is-

Select one:

(A) git log –oneline

(B) None of these

(C) git log -oneline

(D) git log

Ans:- (A) git log –oneline

Q23. To compare the last revision with the 7 th last revision, the command used will be,

Select one:

(A) git diff LAST LAST~7

(B) git diff HEAD HEAD~7

(C) git diff Last Last~7

(D) git diff Head Head~7

Ans:-

Q24. To compare the current state of file with any of its previous commit, the command used is
‘git diff __’ where diff is followed by

Select one:

(A) All of them

(B) Name of any commit

(C) Commit hash of that previous commit

(D) Name of previous commit

Ans:- (C) Commit hash of that previous commit

Q25. What is the default branch name in GIT?

Select one:

(A) module

(B) None of these

(C) branch

(D) master

Ans:- (D) master

Q26. The command to see the details of the latest stash is-

Select one:

(A) git diff [email protected]{0}

(B) git stash [email protected]{1}

(C) None of these options

(D) git diff [email protected]{1}

Ans:- (A) git diff [email protected]{0}

Q27. The command to create a tag in the latest commit is-

Select one:

(A) git tag <tagname>

(B) git tag

(C) git tag <hashvalue>

(D) None of these

Ans:- (A) git tag <tagname>

Q28. The command to revert to the current stage is-

Select one:

(A) git checkout .[dot]

(B) git checkout <hashvalue>

(C) None of these

(D) git checkout master

Ans:-

Q29. The command to see the commit list is-

Select one:

(A) git commit list

(B) None of these

(C) git log

(D) git list

Ans:- (C) git log

Q30. The command to delete all the stashes is-

Select one:

(A) git stash clean

(B) git stash clear

(C) None of these options

(D) git stash -d

Ans:-

Q31. To see the hidden files, the command used is

Select one:

(A) Is -b

(B) Is -a

(C) Is +a

(D) Is +b

Ans:- (B) Is -a

Q32. What is a GIT repository?

Select one:

(A) A file

(B) All of these

(C) A normal folder

(D) A folder with history of its files.

Ans:-

Q33. How does GIT store files/projects?

(A) As a snapshot

(B) As a link

(C) As a database

(D) None of these

Ans:- (A) As a snapshot

Q34. Which flag is used with “git commit” command to include all the modified files into the repository?

Select one:

(A) None of these options

(B) -c

(C) -a

(D) -i

Ans:- (C) -a

Q35. The command to revert a merging is-

Select one:

(A) git rest –hard

(B) All of these commands

(C) git rest –hard HEAD~

(D) git rest –hard HEAD

Ans:- (C) git rest –hard HEAD~

Q36. The command to compare second last revision with latest revision is

Select one:

(A) git diff HEAD-3 HEAD-2

(B) git diff HEAD HEAD-3

(C) git diff HEAD-2 HEAD

(D) None of these

Ans:- (D) None of these

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

eSim – Spoken Tutorial Quiz Answers

Introduction to Computers – Spoken Tutorial Quiz Answers

NOTE:- Answers Will be Uploaded Shortly And It Will Be Notified On Telegram, JOIN NOW

Leave a Comment