HTML Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

HTML Test – Spoken Tutorial Quiz Answers – All the Answers Provided on this page are Correct if you think there is any mistake, Please comment, we will update it soon.

Q1. HTML Tags are always written in between

Select one:

(A) Backslashes

(B) Curly brackets

(C) Parenthesis

(D) Angular brackets

Ans:- (D) Angular brackets

Q2. Using HTML forms we can create

Select one:

  • (A) Login Form
  • (B) Survey / Billing Form
  • (C) Registration Form
  • (D) All of these forms

Ans:- (D) All of these forms

Q3.  __________ tag will create a line break.

  • (A) <br>
  • (B) <b>
  • (C) <break>
  • (D) <lb>

Ans:- (A) <be>

Q4. We can add multiple style attributes with the help of

  • (A) Semicolon
  • (B) Comma
  • (C) Colon
  • (D) Angular brackets

Ans:-

Q5. HTML output can be seen in a

Select one:

  • (A) Video Player
  • (B) Web Browser
  • (C) Console window
  • (D) Text Editor

Ans:- (B) Web Browser

Q6. Correct way to write the break tag is

Select one:

  • a. <br>
  • b. <br/>
  • c. <br> .. </br>
  • d. Both a and b
  • e. Both a and c
  • f. Both b and c

Ans:-

Q7. <a> is an

Select one:

  • (A) align tag
  • (B) alternative text
  • (C) None of them
  • (D) anchor tag

Ans:- (D) anchor tag

Q8. WYSIWYG stands for

Select one:

  • (A) What You Surf is What You Get
  • (B) What You Search Is What You Get
  • (C) What You Study is What You Get
  • (D) What You See is What You Get

Ans:- (D) What You See is What You Get

Q9. ______ element is used to perform an action when it is clicked.

Select one:

  • (A) Textbox
  • (B) Date/Time
  • (C) Button
  • (D) Field set

Ans:-

Q10. We can specify the colour in the form of

Select one:

  • (A) Colour name
  • (B) RGB values
  • (C) HEX values
  • (D) All of these

Ans:-

Q11. Find the odd one

Select one:

  • (A) <head> … </head>
  • (B) <p> … </p>
  • (C) <hr>
  • (D) <b> … </b>

Ans:-

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q12. Find the odd one out for audio and video tag

Select one:

  • (A) Autoplay
  • (B) Mute
  • (C) Loop
  • (D) Poster

Ans:- (D) Poster

Q13. HTML Element is a

Select one:

  • (A) Collection of Tags and Contents
  • (B) Collection of Attributes
  • (C) Collection of Files
  • (D) Collection of Classes

Ans:- (A) Collection of Tags and Contents

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q14. <h1> is a

Select one:

  • (A) Hyperlink 1
  • (B) 1st level heading tag
  • (C) Horizontal ruler tag
  • (D) Last level heading tag

Ans:- (B) 1st level heading tag

Python Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q15. Attribute values containing spaces have to be entered within

Select one:

  • (A) Brackets
  • (B) Single quotes
  • (C) Double quotes
  • (D) Both b and c
  • (E) Both a and b
  • (F) Both a and c

Ans:-

Q16. Image map is used to

Select one:

  • (A) Select specific image source
  • (B) Create custom image
  • (C) Select specific area in the image
  • (D) Map image to the text

Ans:-

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q17. CSS stands for

Select one:

  • (A) Color Style Scheme
  • (B) Color Standard Sheet
  • (C) Cascading Style Scheme
  • (D) Cascading Style Sheet

Ans:- (D) Cascading Style Sheet

Q18. <!DOCTYPE html> is a

Select one:

  • (A) Comment
  • (B) Nested Element
  • (C) Self closing Tag
  • (D) Empty Element

Ans:-

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q19. &lt; will generate

Select one:

  • (A) List title
  • (B) Less than symbol
  • (C) Left alignment
  • (D) List element

Ans:- (B) Less than symbol

Python Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q20. Find the odd one

Select one:

  • (A) td
  • (B) tr
  • (C) th
  • (D) tt

Ans:-

HTML Test – Spoken Tutorial Quiz Answers – All the Answers Provided on this page are Correct if you think there is any mistake, Please comment, we will update it soon.

Q21. We can add multiple style attributes for a single tag.

Select one:

  • (A) True
  • (B) False

Ans:-

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q22. We cannot create a list inside another list.

Select one:

  • (A) True
  • (B) False

Ans:- (B) False

Q23. The output of strong & bold and emphasize & italic tags are identical.

Select one:

  • (A) True
  • (B) False

Ans:-

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q24. HTML is a collection of Elements and Tags

Select one:

  • (A) True
  • (B) False

Ans:- (A) True

Python Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q25. OGV is a

Select one:

  • (A) Video file format
  • (B) None of these
  • (C) Image file format
  • (D) Script file format

Ans:- (A) Video file format

Q26. Which one of the below HTML code is written correctly?

Select one:

  • (A) <p> <b> My Topic </p> </b> <i> My text </i>
  • (B) <p> <b> My Topic </p> <i> My text </i>
  • (C) <p> <b> My Topic </b> <i> My text </i> </p>
  • (D) <p> <b> My Topic <i> My text </i> </p> </b>

Ans:-

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q27. The following syntax is for

<dl> <dt> Name 1</dt> <dd> value 1 </dd> <dt> Name 2 </dt> <dd> value 1 </dd> <dd> value 2 </dd> </dl>

Select one:

  • (A) Nested list
  • (B) Unordered list
  • (C) Ordered list
  • (D) Definition list

Ans:-

28. ________ is used to comment a line.

Select one:

  • (A) <# …. #>
  • (B) <! …. >
  • (C) # … #
  • (D) <! … ->

Ans:-

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q29. <video src=”intro.ogv” width=”640″ height=”360″  controls>

This will create a video player with

Select one:

  • (A) All of these controls
  • (B) Play/Pause button
  • (C) Timeline slider
  • (D) Volume control

Ans:- (A) All of these controls

Q30. ___________ method will pass the values via URL.

Select one:

  • (A) SET
  • (B) PASS
  • (C) GET
  • (D) POST

Ans:- (C) GET

Q31. The ____ tag will help search engines to display our page in the search result.

Select one:

  • (A) <head>
  • (B) <base>
  • (C) <title>
  • (D) <meta>

Ans:- (D) <meta>

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Q32. span tag is used to

Select one:

  • (A) Group inline elements
  • (B) Create column span
  • (C) Create Cell span
  • (D) Create blocks

Ans:- (A) Group inline elements

Q33. id, href and class are

  • Elements
  • None of these
  • Attributes
  • Tags

Ans:-

Q34. With the help of ______ and CSS we can create Web Layouts.

  • Formatting tags
  • Styles
  • Div tag
  • Lists

Ans:-

Q35. _____ is not an input type.

  • Text
  • Color
  • Password
  • Select

Ans:-

Q36. <legend> tag is used to

  • a. Create a label for the form element
  • b. Give a name for the fieldset
  • c. Both a and b
  • d. Neither a nor b

Ans:-

Q37. We can include the script file with the help of

  • <script>
  • <a>
  • <base>
  • <link>

Ans:- <script>

Q38. Syntax to create a link for a text is

  • <link> sample text </link>
  • <a source=” ”> sample text </a>
  • <link source=” ”> sample text </link>
  • <a> sample text </a>

Q39. We can save HTML documents with the extension

  • a. .htm
  • b. .HTML
  • c. .hl
  • d. Both a and b

Ans:- d. Both a and b

Q40. We have to set the list style _________________.

  • Before the list
  • Inside the list element start tag
  • Inside the list type start tag
  • No need to set explicitly

Ans:- Inside the list type start tag

Q41. th stands for

  • Table height
  • Table heading
  • Table tag
  • Table hint

Ans:- Table heading

HTML Test – Spoken Tutorial Quiz Answers – All the Answers Provided on this page are Correct if you think there is any mistake, Please comment, we will update it soon.

NOTE:- All Answers Will be Uploaded Shortly And It Will Be Notified On Telegram, JOIN NOW

MORE ANSWERS:-

Python Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Scilab test – Spoken Tutorial Quiz Answers

Arduino Test – Spoken Tutorial Quiz Answers

eSim – Spoken Tutorial Quiz Answers

Introduction to Computers – Spoken Tutorial Quiz Answers

2 thoughts on “HTML Test – Spoken Tutorial Quiz Answers”

Leave a Comment