NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

What is Air Pollution and Control?

The objective of the course is to impart knowledge and understanding of the causes and effects of air pollution and its controlling mechanisms. The course will provide a deeper understanding of air pollutants, pollution inventory, and modeling. The course also imparts knowledge on the impacts of air pollution on different aspects such as policy, human health, and various contemporary technological innovations for the betterment of air quality.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL Air Pollution and ControlAnswer
Assignment 1Click Here
Assignment 2Click Here
Assignment 3Click Here
Assignment 4Click Here
Assignment 5Click Here
Assignment 6Click Here
Assignment 7Click Here
Assignment 8Click Here
Assignment 9NA
Assignment 10NA
Assignment 11NA
Assignment 12NA

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers 2022:-

Q1. CO can cause people to become drowsy and suffocated when it binds to

a. Hemoglobin 
b. White blood cells 
c. Plasma 
d. Alveolar receptors

Answer:- a. Hemoglobin 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers

Q2. Which of the following indoor pollutants can contribute to the development of acute or chronic bronchitis?

Answer: c

Q3. _____________ poses health risks to children with asthma as it can prompt an asthma attack or make asthma symptoms more severe.

Answer: b

Q4. Mesothelioma, a rare form of cancer is caused due to exposure to

Answer: a

Q5. Which of the following indoor air quality modelling techniques is widely applied when a moving source occurs within a confined space?

Answer: d

Q6. Which of the following is NOT a way to prevent radon gas in homes?

Answer:- d

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers

Q7. An______________ will generally adsorb molecules for which it has the greatest affinity and will allow other molecules to remain in the airstream.

Answer: c

Q8. Which of the following air cleaners utilizes a high-voltage discharge to ionize incoming gases, breaking their chemical bonds and chemically altering them?

Answer: c

Q9. Which of the following air filters typically has a Minimum Efficiency Reporting Value of 1 to 4 and thus has very low removal efficiency for most particle sizes? 

Answer: For Answer Click Here

Q10. Relative humidity can be measured using

Answer: a

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Air Pollution and Control Assignment 7 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

Leave a Comment