NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 2022:- All the Answers provided below to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers [July 2022]

1. What is the correct command to show the value stored in a variable?

a. show()
b. cout()
c. print()
d. out()

Answer:- c

2. What will be the output of the following piece of code?

a. Hello Mr. Bond 34
b. Hello Mr. 34
c. Hello Mr. Bond 35
d. Hello Mr. Bond 34

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers
Answer:- c 

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

3. What will be the output of the following code?

a. 10,10
b. 10
c. No output
d. Error

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers
Answer:- d

4. What is the extension of a python file?

a. sc
b. py
c. md
d. Cp

Answer:- b

5. what will be the output of the following code, if the given input is 5?

A = input()
print(A*5)

a. 25
b. 55555
c. 55
d. 5

Answer:- b 

6. Which of the following commands are correct to take input from a user?

a. n = input(‘Hello’)
b. n = input(“42”)
c. n = input(‘42’)
d. n = input(Hello)
e. n = input()

Answer:- a, b, c, e

👇For Week 03 Assignment Answers👇

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

7. What will be the output of the following code if the input is ‘5’?

a. 25
b. 25.0
c. Error
d. 5555

Answer:- a

8. Which of the following blocks of codes are correct?(Assume x and y are initialized)

Answer:- b

9. Which of the following statements are correct regarding the following code?

for i in range(a):

a. i will take values from 0 to a.
b. i will take values from 1 to a.
c. i will take values from 0 to a-1.
d. i will take values from 1 to a-1.

Answer:- For Answer Click Here

10. What will be the output of the following code?

a. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
b. 2,4,6,8,10
c. 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
d. Error

Answer:- b

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Programming Solutions:-

Q1. Write a program to take an input from the user and print that input.

Program:-

string = input()
print(string, end="")

Q2. Write a program to take an input of two numbers A, and B and print the difference A-B

Program:-

A = int(input())
B = int(input())

z = A-B

print(z, end="")

Q3. Take a string S and an integer A as an input from a user. Write a program to print string S, A number of times.

Program:-

S = input()
A = int(input())

for i in range(1,A+1):
    print(S)

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

What is The Joy Of Computing Using Python?

The Joy Of Computing Using Python is a fun-filled whirlwind tour of 30 hrs, covering everything you need to know to fall in love with the most sought-after skill of the 21st century. This course includes examples of analytics in a wide variety of industries, and we hope that students will learn how you can use analytics in their careers and life. One of the most important aspects of this course is that you, the student, are getting hands-on experience creating analytics models; we, the course team, urge you to participate in the discussion forums and to use all the tools available to you while you are in the course!

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL The Joy of Computing using PythonAnswers
Assignment 1Click Here
Assignment 2Click Here
Assignment 3Click Here
Assignment 4Click Here
Assignment 5Click Here
Assignment 6NA
Assignment 7NA
Assignment 8NA
Assignment 9NA
Assignment 10NA
Assignment 11NA
Assignment 12NA

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers [Jan 2022]

Q1. Which statement will print ‘The joy of computing’? 

(A) print(The joy of computing) 
(B) print The joy of computing printf
(C) (‘The joy of computing’) 
(D) print(‘The joy of computing’)

Answer:- (D) print(‘The joy of computing’)

👇FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERS👇

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

Q2. What is the output of the following code?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) Earth is round.
    Moon has lot of dust. 
(B) Earth is
round.
    Moon has
    lot of dust.  
(C) Earth is
    round.
    Moon has lot of dust 
(D) Earth is round.Moon has lot of dust.

Answer:- (C)

Q3. What should be the syntax of getting age as an input from a user in python? 

(A) Age = int(“Enter Age”) 
(B) Age = input(“Enter Age”) 
(C) Age = get(“Enter Age”) 
(D) Age = input(Enter Age)

Answer:- For Answer Click Here

Q4. What should be the value of _ to print all numbers from 0-10?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) 10
(B) 9 
(C) 11 
(D) None of the above

Answer:- (C) 11 

Q5. What will be the output of the following code?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) 0 
(B) 45 
(C) 43 
(D) 50

Answer:- (B) 45 

👇FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERS👇

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

Q6. What will be the output? suppose the input is 20

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

(A) 40 
(B) Error 
(C) 2020 
(D) None of the above

Answer:- (C) 2020 

Q7. What will be the output of the following code be?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) number is less than 0 
(B) number is greater than 0 
(C) number is zero 
(D) Error

Answer:- (D) Error

Q8. What will be the output of the following code?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) 9 
(B) 10 
(C) 0 
(D) None of the above

Answer:- (A) 9 

Q9. What will be the output of the following code?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) 56 
(B) 45 
(C) 0 
(D) Error

Answer:- For Answer Click Here

Q10. What will be the output of the following code?

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers 

(A) 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 
(B) 2,4,6,8,10 
(C) 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 
(D) Error

Answer:- (B) 2,4,6,8,10 

👇FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERS👇

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers

NOTE:- The Answers Will be updated Shortly, And It will be notified on Telegram. JOIN NOW

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

6 thoughts on “NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 2 Answers”

Leave a Comment