NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 4 Answers 2022:- All the Answers are provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 4 Answers [July 2022]

1. Which of the following statements are true regarding the Magic Squares? (N = Number of rows or columns)

a. A Magic Square is always a square matrix.
b. A Magic Square can or cannot be a square matrix.
c. The Sum of each row and each column is N(N+1)/2
d. The Sum of each row and each column is N(N2 +1)/2.

Answer:- a, d

2. What will be the output of the following code?

a. This is a sentence.
b. Error
c. No output
d. The program will not run

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

3. A perfect number is a number in which the sum of its proper divisors is equal to that number. For example, 6 is a perfect number as the sum of its divisors 1,2,3 is equal to 6. Which function returns True if the number is perfect?

Answer:- a

4. Suppose there is a movie with 3 letters, how many combinations of names are possible?

a. 26
b. 676
c. 17576
d. 456976

Answer:- c

5. What are the possible outputs of the following program?

a. Any number in the range between 0,4 (Both inclusive).
b. Any number in the range between 1,4 (Both inclusive).
c. Any number in the range between 0,5 (Both inclusive).
d. Any number in the range between 1,5 (Both inclusive).

Answer:- a

6. Birthday Paradox can be simulated with approximately __________ people.

a. 365
b. 100
c. 40
d. 20

Answer:- For Answer Click Here

πŸ‘‡For Week 05 Assignment AnswersπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

7. What is the command to print the last result of the ipython console?

a. β€˜β€™
b. –
c. _
d. \\

Answer:-  c

8. What will be the output of the following program?

a. Passenger, Starwars
b. spiderman, jumanji
c. spiderman, jumanji, Passenger, Starwars?
d. spiderman, Starwars

Answer:- b

9. In the β€˜Dobble Game’, if there are 8 objects on 1 card and 10 objects on another, how many comparisons are possible?

a. 8
b. 10
c. 18
d. 80

Answer:- d

10. What will be the output of the following code?

a. Display the number of consonants and name of the movie.
b. Display the number of letters and name of the movie.
c. Display the number of vowels and name of the movie.
d. Display the number of special characters and name of the movie.

Answer:- c

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 4 Programming Solutions July 2022

Q1. Take two numbers N and K as an input. Create a list L of length N and initialize it with zeros. Change the value to 1 of even indexes if k is even, otherwise change the value of odd indexes. Print list L in the end.(Consider 0 as even)

Code:-

N=int(input())
K=int(input())
L=[]
if K%2!=0:
  for x in range(N):
    if x%2==0:
      L.append(0)
    else:
      L.append(1)
else:
  for x in range(N):
    if x%2!=0:
        L.append(0)
    else:
        L.append(1)
print(L,end="")
  

Q2. Write a program to take string S as an input and replace all vowels by *. Also print the modified string.

Code:-

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

Q3. Write a program to take an integer N as an input and display the pattern.

Code:-

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

What is The Joy Of Computing Using Python?

The Joy Of Computing Using Python is a fun-filled whirlwind tour of 30 hrs, covering everything you need to know to fall in love with the most sought-after skill of the 21st century. This course includes examples of analytics in a wide variety of industries, and we hope that students will learn how you can use analytics in their careers and life. One of the most important aspects of this course is that you, the student, are getting hands-on experience creating analytics models; we, the course team, urge you to participate in the discussion forums and to use all the tools available to you while you are in the course!

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL The Joy of Computing using PythonAnswers
Assignment 1Click Here
Assignment 2Click Here
Assignment 3Click Here
Assignment 4Click Here
Assignment 5Click Here
Assignment 6NA
Assignment 7NA
Assignment 8NA
Assignment 9NA
Assignment 10NA
Assignment 11NA
Assignment 12NA

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Solutions Jan 2022

Q1. What will be the output of the following code?

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(A) A magic square of size 2.
(B) A magic square of size n.
(C) A magic square of an even size.
(D) A magic square of an odd size.

Answer:- (B) A magic square of size n.

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Q2. What is the correct code to display whether the entered year is a leap year or not?

(A)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(B)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(C)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(D)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Answer:- (D)

Q3. What the following code will do?

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(A) Print unique movies of list L1
(B) Print unique movies of list L2
(C) Print common movies of lists L1 and L2
(D) Shows an error

Answer:- (A) Print unique movies of list L1

Q4. What will be the output of the following code?

Q4. What will be the output of the following code?

(A) Displays the number of consonants and the name of the movie.
(B) Displays the number of letters and the name of the movie.
(C) Displays the number of vowels and the name of the movie.
(D) Displays the number of special characters and the name of the movie.

Answer:- (C) Displays the number of vowels and the name of the movie.

Q5. What will be the output of the following code?

Q5. What will be the output of the following code?

(A) Print all perfect squares with square roots between 5-20 and divisible by 5.
(B) Print all perfect squares with square roots between 5-20 and not divisible by 5.
(C) Print all perfect squares with square roots between 5-19 and not divisible by 5.
(D) Print all perfect squares with square roots between 5-19 and divisible by 5.

Answer:- (D) Print all perfect squares with square roots between 5-19 and divisible by 5.

Q6. What is the code to generate all prime numbers between 0-100?

(A)

Q6. What is the code to generate all prime numbers between 0-100?

(B)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(C)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(D)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Answer:- (B)

Q7. What is code to replace all the letters of a movie name except special(β€˜-’, β€˜White spaces’, etc) characters with * in a single line.

(A)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(B)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(C)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(D)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Answer:- (D)

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Q8. What’s the output of the following code?

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(A) List of squares of even numbers.
(B) List of squares of numbers between 0-10
(C) List of squares of numbers between 0-9.
(D) List of squares of odd numbers.

Answer:- (A)

Q9. What’s the correct code to calculate the sum of series 1 + (1+2) + (1+2+3) + (1+2+3+4) + …. + n terms.

(A)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(B)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(C)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(D)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Answer:- For Answer Click Here

Q10. A perfect number is a number in which the sum of divisors is equal to that number. For example, 6 is a perfect number as a sum of its divisors 1,2,3 is equal to 6. Which function returns True if the number is a perfect number?

(A)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(B)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(C)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

(D)

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Answer:- (A)

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 4 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

5 thoughts on “NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 4 Answers”

Leave a Comment