Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4 Answers NPTEL 2022

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4 Answers NPTEL 2022:- In this post, We have provided answers of Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4. We provided answers here only for reference. Plz, do your assignment at your own knowledge.

About Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things

Industry 4.0 concerns the transformation of industrial processes through the integration of modern technologies such as sensors, communication, and computational processing. Technologies such as Cyber-Physical Systems (CPS), the Internet of Things (IoT), Cloud Computing, Machine Learning, and Data Analytics are considered to be the different drivers necessary for the transformation. Industrial Internet of Things (IIoT) is an application of IoT in industries to modify the various existing industrial systems. IIoT links the automation system with enterprise, planning and product lifecycle. This course has been organized into the following modules:

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of the best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND YOUR EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Introduction To Industry 4.0 And IOT Assignment
Answers NPTEL 2022
Answer Link
Week 1Click Here
Week 2Click Here
Week 3Click Here
Week 4Click Here
Week 5Click Here
Week 6Click Here
Week 7Click Here
Week 8Click Here
Week 9Click Here
Week 10Click Here
Week 11Click Here
Week 12Click Here

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 3 Answers NPTEL 2022

1. What is Cybersecurity?

(a) Protection of internet-connected systems from cyberattacks.
(b) Protection of factories systems from the government is known as cybersecurity.
(c) Protection of laborers in the work environment is known as cybersecurity.
(d) None of the above

Answer:- a

2. Which of the following is not a component of cybersecurity?

(a) Application Security
(b) Network Security
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4 Answers NPTEL 2022

3. Trojan Horse is a type of.

(a) Ransom-ware
(b) Hardware
(c) Malware
(d) All of the above

Answer:- c

4. What is the aim of phishing?

(a) It enables industrial intelligent actions to use advanced data analytic tools for gettable business re sults.
(b) To get critical data, such as login information or credit card information.
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer:- b

5. “Cyber-attack recognition systems deal with an extenSive volume of big dimensional data along with uniform advancing attack features.” True or false?

(a) True
(b) False

Answer:- a

6. what is/are the benefit(s) of IloT?

(a) Improves productivity
(b) Enables remote diagnosis
(c) Reduces operation time
(d) All of the above

Answer:- d

👇For Week 05 Assignment Answers👇

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4 Answers NPTEL 2022

7. What is SDCMA?

(a) Software-Defined Cyber Manufacturing Architecture
(b) Sensor-Defined Cyber Management Architecture
(c) Sensor-Defined cloud Management Architecture
(d) Software-Defined Cloud Manufacturing Architecture

Answer:- d

8. Which of the following is not a challenge in deployment of lloT?

(a) Cyber security
(b) Legacy installations
(c) Lack of skills
(d) Advanced IT technologies

Answer:- Click Here

9. What are the key elements in the Industrial Internet?

(a) Intelligent machines, Advanced analytics, People at work
(b) Intelligent people, Advanced machines, nternet at work
(C) Sensors, Actuators, communication protocols
(d) None of the above

Answer:- a

10. Industrial internet can benefit the commercial aviation industry by .

(a) Improving airlines operations
(b) Improving asset management
(C) Both a and b
(d) None of the above

Answer:- c

11. What does “self-decision making” mean in terms of smart sensor function?

(a) Software Control and Data Acquisition
(b) Communicating vital information like measured, calibration and compensation data to the Central control unit (c) Actuator
(d) Self-monitor its operation and changes in the ambience by taking proper decision for required compensation by itself or by alerting human for required action

Answer:- d

12. What is SCADA?

(a) Software Control and Data Acquisition
(b) Supervisory Communication and Data Acquisition
(c) Supervisory Control and Data Acquisition
(d) Software for Communication and Data Acquisition

Answer:- c

13. ____________ combine the advantages of Electric and Pneumatic actuators.

(a) Cyber security systems
(b) Electro-hydrostatic actuation systems
(c)Both a and b
(d) Electro-pneumatic systems

Answer:- d

14. What is/are the benefit(s) of operation efficiency in Industrial Process 4.0?

(a) Improved resource utilization
(b) Increased productivity
(c) Cost reduction
(d) All of the above

Answer:- d

15. Which of the following is/are not part of the operational domain of Industrial Process?

(a) Management
(b) Deployment
(c) Both a and b
(d) Transportation

Answer:- d

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4 Answers NPTEL 2022:- In this post, We have provided answers of Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4. We provided answers here only for reference. Plz, do your assignment at your own knowledge.

1 thought on “Introduction To Industry 4.0 And Industrial Internet Of Things Assignment 4 Answers NPTEL 2022”

Leave a Comment