NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers July 2022

1. In Google Cloud Platform (GCP), Cloud Datastore provides flexible object storage with global edge caching.

(a) TRUE
(b) FALSE

Answer:- b

2.
A. Cinder, OpenStack 1. MysQL or NosQL databases.
B. GoogleAPls 2. Google’s fully managed, petabyte scale, low cost analytics
data warehouse to find meaningful insights.
C. Cloud SQL 3. Integrate Google’s services into the application.
4. Manages block storage in OpenStack.

Choose the correct option:

a) A-4, B-3, C-1
b) A-1, B-3, C-2
c) A-2, B-4, C-1
d) A-3, B-1, C-2

Answer:- a

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

3. Statement 1: Azure supports public cloud platform.
Statement 2: Azure App Service plan defines security.


(a) Statement 1 is True and Statement 2 is False
(b) Statement 1 is False and Statement 2 is True
(c)Both are True
(d) Both are False

Answer:- a

4. Which of the following components of OpenStack is responsible for providing persistent block storage to running instances

(a) Nova
(b) Cinder
(c) Swift
(d) None of the above

Answer:- b

5. Which of the following is/are App services provided by Google Cloud Platform?

(a) BigQuery
(b) Google App Engine
(c) Cloud Endpoints
(d) Cloud SQL

Answer:- a, c

6. In OpenStack, when a VM is terminated, which of the following memory resources are freed?

(a) Ephemeral storage
(b) Persistent storage
(c) RAM
(d) Block storage

Answer:- a, c

πŸ‘‡For Week 05 Assignment AnswersπŸ‘‡

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

7. Google Cloud End Points helps to:

a) migrate the web app to Google Cloud Platform.
b) scale up the app according to the demand/ service requests
c)provide flexible object storage with global edge caching
d) Integrate Google’s services into the application.

Answer:- b

8. The Azure App plan has a scale count of, instances.

(a) 1 to 50
(b) 1 to 20
(c) 1 to 10
(d) 1 to 100

Answer:- b

9. Match the following columns regarding OpenStack:

(a) A-1, B-2, C-3
(b) A-2, B-3, C-1
(c) A-3, B-1, C-2
(d) A-2, B-1, C-3

Answer:- d

10. In GCP, “gcloud app browse” can be used to start the local development server for the application.

(a) TRUE
(b) FALSE

Answer:- b

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

What is Cloud Computing?

Cloud computing is a scalable services consumption and delivery platform that provides on-demand computing service for a shared pool of resources, namely servers, storage, networking, software, database, applications, etc, over the internet is a model for enabling ubiquitous, on-demand access to a shared pool of configurable computing resources, which can be rapidly provisioned and released with minimal management effort. This course will introduce various aspects of cloud computing, including fundamentals, management issues, security challenges, and future research trends. This will help students (both UG and PG levels) and researchers to use and explore the cloud computing platforms.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Course NameAnswer
NPTEL Cloud Computing Week 1 Assignment Answers 2022Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 2 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 5 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 6 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 7 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 8 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 9 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 10 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 11 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 12 Assignment Answers 2022 NA

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022 [Jan 2022]

Q1. What type of vendor is Microsoft Azure? 

a. IaaS 
b. PaaS 
c. Saas 
d. None of these

Answer:- (A), (B) & (C)

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

Q2. What does Azure App Service plans define? 

a. Region 
b. Scale count 
c. Instance size 
d. All of the above

Answer:- d. All of the above

Q3. Which of the following is a computation role provided by Azure? 

a. Server Role 
b. Client Role 
c. Web Role 
d. All of the above

Answer:- c. Web Role 

Q4. Which of the following is/are the services offered by Google Cloud Platform? 

a. App Engine 
b. Cloud SQL 
c. Search 
d. All of the above

Answer:- d. All of the above

Q5. Google App Engine is an Infrastructure as a Service (IaaS) component of GCP. 

a. True 
b. False

Answer:- b. False

Q6. Fill in the Blanks:
The Azure web app provides a ________ for your code and provides a _______ to view the deployed app. 

a. Hosting Space, URN 
b. Compiler, URL 
c. Hosting Space, URL 
d. Compiler, URN

Answer:- c. Hosting Space, URL 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

Q7. Pick the correct option:
I. GoogleAppEngine helps end users’ application scalability.
II. GoogleAPIs integrate Google’s services into the end user’s application. 

a. Only statement I is true 
b. Only statement II is true 
c. Both statements I and II are true 
d. Neither statement I nor statement II are true

Answer:- c. Both statements I and II are true 

Q8. Pick the correct option:
I. Google Cloud Storage provides you with MySQL or NoSQL databases.
II. GoogleCloudEndPoints helps migration of web applications to Google Cloud Platform. 

a. Only statement I is true 
b. Only statement II is true 
c. Both statements I and II are true 
d. Neither statement I nor statement II are true

Answer:- d. Neither statement I nor statement II are true

Q9. An Azure resource group is a logical container into which Azure resources like web apps, databases, and storage accounts are deployed and managed. 

a. True 
b. False

Answer:- a. True 

Q10. Which of the following is/are the component(s) of Azure? 

a. Compute 
b. Database 
c. Networking 
d. All of the above

Answer:- For Answer Click Here

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

4 thoughts on “NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022”

Leave a Comment