NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers 2022:- All the Answers are provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers 2022 [July-Dec]

1. Which of the following is/are NOT SLA requirement(s) of PaaS cloud delivery model?

a. Privacy
b. Data Retention and Deletion
c. Machine-Readable SLAs
d. Certification

Answer:- c

2. Which of the following is/are true regarding penalty cost? (Here D(t) and R(t) are instantaneous demand and resources at time t.)

a. Penalty cost ox ID()/R()|dt
b. If demand is flat, penalty is equal to 0.
c. If demand is exponential (D(t)=e’), any fixed provisioning interval (tp) according to the current demands will fall linearly behind.
d. The penalty cost for exponential demand is exponential.

Answer:- b, d

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022

3. Row-oriented storage is efficient for data-warehouse workloads.

a. TRUE
b. FALSE

Answer:- b

4. Which of the following is/are example(s) of cloud SLA(s) with IlaaS delivery model?

a. Amazon EC2
b. Google App Engine
c. Salesforce CRM
d. Zoho mail

Answer:- a

5. Which of the following OpenStack components is used for block storage services?

a. Keystone
b. Cinder
c. Swift
d. Neutron

Answer:- b

6. In cloud, service downtime is 30 minutes and availability of the service is 0.80. What is the service uptime?

(a) 120 minutes
(b) 60 minutes
(c) 150 minutes
(d) 135 minutes

Answer:- c

πŸ‘‡For Week 04 Assignment AnswersπŸ‘‡

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022

7. In Google File System (GFS), the master maintains regular communication with the chunk servers.

a. TRUE
b. FALSE

Answer:- a

8. In a system, 400 unit workloads have been added. What will be the penalty?

a. 40%
b. 100 %
c. 20%
d. 8000%

Answer:- c

9. Which of the following option(s) is/are correct?

a. Service Level Agreement(SLA) contains Service Level Objectives(SLO)
b. Service Level Objectives(SLO) contains Service Level Agreement(SLA)
c. Multiple Service Level Agreements (SLAs) are aggregated to Key Performance Indiocator (KPI)
d. Key Performance Indiocators (KPIs) are aggregated to Service Level Objectives(SLO)

Answer:- For Answer CLick Here

10. Statement 1: In OpenStack block storage, the stored objects persist until the VM is terminated.
Statement 2: In OpenStack ephemeral storage, the stored objects are accessible from within VM as local file system.

a. Both statement 1 and 2 are correct
b. Statement 1 is correct and statement 2 is incorrect
c. Statement 2 is correct and statement 1 is incorrect
d. Both statement 1 and 2 are incorrect

Answer:- c

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

Course NameAnswer
NPTEL Cloud Computing Week 1 Assignment Answers 2022Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 2 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 4 Assignment Answers 2022 Click Here
NPTEL Cloud Computing Week 5 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 6 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 7 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 8 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 9 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 10 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 11 Assignment Answers 2022 NA
NPTEL Cloud Computing Week 12 Assignment Answers 2022 NA

What is Cloud Computing?

Cloud computing is a scalable services consumption and delivery platform that provides on-demand computing service for a shared pool of resources, namely servers, storage, networking, software, database, applications, etc, over the internet is a model for enabling ubiquitous, on-demand access to a shared pool of configurable computing resources, which can be rapidly provisioned and released with minimal management effort. This course will introduce various aspects of cloud computing, including fundamentals, management issues, security challenges, and future research trends. This will help students (both UG and PG levels) and researchers to use and explore the cloud computing platforms.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers 2022 [Jan 2022]

Q1. Which of the following is false about SLA contents 

a) A complete, specific definition of each service 
b) An auditing mechanism to monitor the services 
c) The responsibilities of the service provider and consumer 
d) None of these

Answer:- d) None of these

FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERS

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022

Q2. In cloud, computing resources are allocated 

a) Through a centralized service discovering agent 
b) By service level agreement 
c) Globally without any centralized agent 
d) All of them

Answer:- c) Globally without any centralized agent 

Q3. Which of the following is correct about Availability? 

a) Availability = 1- (UpTime / TotalTime) 
b) Availability = 1+ (DownTime / UpTime) 
c) Availability = 1+ (UpTime / DownTime) 
d) Availability = 1- (DownTime / UpTime)

Answer:- d) Availability = 1- (DownTime / UpTime)

Q4. Statement 1: Coefficient of variance represents the ratio of standard deviation to mean.
Statement 2: Coefficient of variance is a useful statistic for comparing the degree of uniformity from one data series to another. 

a) Only statement 1 is true 
b) Only statement 2 is true 
c) Both the statements are true 
d) Both the statements are False

Answer:- c) Both the statements are true 

Q5. Say a cloud service is well maintaining it’s 95% availability as mentioned in Service Level Agreement. However, still the services are not performing as expected when the load increases abruptly. The problem can be referred to as an issue of 

a) Load balancing 
b) Linearity 
c) Reliability 
d) Durability

Answer:- c) Reliability 

FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERS

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022

Q6. Which of the following is true about penalty, where D(t) is instantaneous demand at time t and R(t) is response at time t? 

a) Penalty ∝ ∫ | R(t) * D(t) | dt 
b) Penalty ∝ ∫ | D(t) + R(t) | dt 
c) Penalty ∝ ∫ | D(t) – R(t) | dt 
d) None of these

Answer:- c) Penalty ∝ ∫ | D(t) – R(t) | dt 

Q7. It is absolutely beneficial to purchase a cloud service when 

a) Utility premium < the peak to average demand ratio 
b) Utility premium > the peak to average demand ratio 
c) Utility premium <= the peak to average demand ratio 
d) Utility premium >= the peak to average demand ratio

Answer:- a) Utility premium < the peak to average demand ratio 

Q8. If Rt is the ratio of execution time taken by a process in sequential and parallel architecture, and p is the number of parallel computing nodes available, then the parallel efficiency is

a) Rt/p
b) p / Rt
c) None of the above
d) px Rt

Answer:- a) Rt/p

Q9. Statement 1: Hadoop Distributed File System is an open source implementation of GFS architecture.
Statement 2: In Google File System, the master maintains regular communication with the chunk servers. 

a) Only statement 1 is true 
b) Only statement 2 is true 
c) Both the statements are true 
d) Both the statements are false

Answer:- For Answer Click Here

Q10. Which of the following is true? 

a) IaaS can be built on PaaS 
b) PaaS can be built on SaaS 
c) IaaS can be built on SaaS 
d) None of the above

Answer:- d) None of the above

FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERS

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

6 thoughts on “NPTEL Cloud Computing Week 3 Assignment Answers July 2022”

Leave a Comment