Cloud computing Assignment 1 Answers 2021 NPTEL

NPTEL Cloud computing Assignment 1 Answers 2021:- We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

Q1.Which of the following is/are properties of distributed computing?

(A) Fault Tolerance

(B) Resource Sharing

(C) Load Sharing

(D) None of these

Ans:- (A), (B)

Q2. Which of the following is/are a type of grid?

(A) Grid Computing

(B) Data grid

(C) Edge Grid

(D) All of the above

Ans:- (A), (B), (C)

Q3. “On-demand cyberinfrastructure” – is identified with which of the following?

(A) Grid Computing

(B) Cluster Computing

(C) Utility Computing

(D) Both’A’ & ‘B’

Ans:- (A), (B), (C)

Q4. Which of the following is false about cloud computing?

(A) Cloud computing is to realize service-oriented architecture

(B) It is an on-demand self-service

(C) Resource release needs maximal service provider interaction

(D) Provides on-demand network access to a shared pool of resources.

Ans:- (A)

Q5. Which of the following is not an essential characteristic of cloud computing?

(A) Low-cost software

(B) Resource pooling

(C) Broad network access

(D) On-demand self-service

Ans:- (A)

Q6. Which of the following is false?

(A) Community cloud is a composition of public and private cloud.

(B) Private cloud is dedicated solely to an organization.

(C) Public cloud is available to the general public.

(D) None of these

Ans:- (C)

Q7. Which of the following statements about virtualization is/are true?

I. Network virtualization provides a facility to create and provision virtual network

II. Migration of virtual machines is difficult. III. Virtualization emulates more machines than are exactly available.

III. Virtualization emulates more machines than are exactly available.

(A) I & II are true

(B) I & III are true

(C) Only I is true

(D) All

Ans:- (B)

Q8. Vertical scale-up is

(A) Splitting workload across multiple computational units

(B) Adding more resources to a single computation

(C) Adding additional computational units

(D) All of the above

Ans:- (B)

Q9. Which of the following is one of the characteristics of PaaS?

(A) Provides tools to deploy user applications

(B) Application is provided by the cloud provider

(C) Resources are distributed as a service

(A) None of these

Ans:- (D)

Q10. Which of the following is/are type(s) of Cluster?

(A) Load Balancing Cluster

(B) Cost-Effective Cluster

(C) Failover Cluster

(D) Energy Efficient Cluster

Ans:- (A)

NPTEL Cloud computing Assignment 1 Answers 2021:- We do not claim 100% surety of answers, these answers are based on our sole knowledge, and by posting these answers we are just trying to help students, so we urge do your assignment on your own.

JOIN US ON YOUTUBE

5 thoughts on “Cloud computing Assignment 1 Answers 2021 NPTEL”

  1. I’m gоne to inform mу little brother, that he sһould also pay ɑ գuick visit this website on regular basis to take updated from newest rep᧐rts.

    Reply

Leave a Comment