NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022

NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022:- All the Answers provided below to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

What is Soft Skill Development?

While hard skills teach us what to do, soft skills tell us how to apply our hard skills in a social environment. The focus of the course is to develop a wide variety of soft skills starting from communication, to working in different environments, developing emotional sensitivity, learning creative and critical decision making, developing awareness of how to work with and negotiate with people and to resolve stress and conflict in ourselves and

others The uniqueness of the course lies in how a wide range of relevant issues are raised, relevant skills discussed and tips for integration provided in order to make us effective in workplace and social environments.

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

Course NameAnswers
NPTEL Soft Skill Development Assignment 1 Answers 2022Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 2 Answers 2022 Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022 Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 4 Answers 2022 Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 5 Answers 2022 Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 6 Answers 2022 Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 7 Answers 2022 Click Here
NPTEL Soft Skill Development Assignment 8 Answers 2022 Click Here

NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022:-

Q1. A representation of a facial expression such as a smile or frown, formed by various combinations of keyboard characters and used to convey the writer’s feelings or intended tone is known as: 

A. Cartoon 
B. Image 
C. Emoticon 
D. Icon

Answers:- C. Emoticon 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022

Q2. In computing, an ________is a graphical representation of a user or the user’s character or persona. 

A. Avatar 
B. Emoji 
C. Profile picture

Answer:- A. Avatar 

Q3. imulacra are copies that depict things that either had no reality to begin with, or that no longer have an original. 

A. True 
B. False

Answer:- A. True 

Q4. What is true about perception?

            i. It is the ability to see, hear, or become aware of something through the senses.
            ii. it is the way in which something is regarded, understood, or interpreted. 

A. Only i is true 
B. Only ii is true 
C. Both i and ii are true 
D. Both i and ii are false

Answer:- C. Both i and ii are true 

Q5. The ability to perceive an object as being the same size despite the fact that the size of its retinal image changes depending on its distance from the observer is known as: 

A. Size constancy 
B. Size consistency 
C. Image constancy 
D. Image consistency

Answer:- A. Size constancy 

Q6. Cone cells or photoreceptor cells in the retinas of our eyes are responsible for: 

A. Color vision 
B. Monochromatic vision

Answer:- A. Color vision 

Q7. Which of the following statement associated with music perception is CORRECT? 

A. Music is associated with culture and meaning. 
B. Music is associated with context and emotion. 
C. Music is associated with culture and emotion. 
D. All of the above.

Answer:- C. Music is associated with culture and emotion. 

Q8. Music is a cultural activity which is associated with different seasons, different festivals and, different period of the day and night. 

A. True 
B. False.

Answer:- A. True 

Q9. _________________ is the linear succession of musical tones that the listener perceives as a single entity. 

A. Rhythm 
B. Mode 
C. Tempo 
D. Melody

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022

Answer:- D. Melody

Q10. When a teacher teaches in a classroom, stands away at a distance from the students, usually near to black. Such a distance is known as 

A. Public distance 
B. Personal distance 
C. Intimate distance 
D. Social distance

Answer:- A. Public distance 

Q11. Context and ambience to a large extent modify our body language 

A. True 
B. False

Answer:- A. True 

Q12. Priyanka and Ravi work in the same office and share a common cubicle. Once, Ravi touched Priyanka’s arm unintentionally. Priyanka misinterpreted the touch and thought that Ravi had violated her

A. Public Zone 
B. Personal zone 
C. Intimate zone 
D. Social zone

Answer:- B. Personal zone 

Q13. ________________ are real expressions which come up only for a small fraction of a second before they are masked. 

A. Anger and fear 
B. Micro-expressions 
C. Macro-expressions 
D. Sadness and fear

Answer:- For Answer Click Here

Q14. The Facial Action Coding System (FACS) is a comprehensive, anatomically based system for describing all visually discernible facial movement. 

A. True. 
B. False.

Answer:- A. True. 

Q15. What are the basic emotions that can be identified in facial expression?

              i. Fear
              ii. Wonder
              iii. Disgust
              iv. Scorn 

A. Only i and ii are correct. 
B. Only ii and iv are correct. 
C. Only i, ii and iii are correct. 
D. All i, ii, iii, and iv are correct.

Answer:- D. All i, ii, iii, and iv are correct.

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

5 thoughts on “NPTEL Soft Skill Development Assignment 3 Answers 2022”

Leave a Comment