NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 8 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

What is The Joy Of Computing Using Python?

The Joy Of Computing Using Python is a fun-filled whirlwind tour of 30 hrs, covering everything you need to know to fall in love with the most sought-after skill of the 21st century. This course includes examples of analytics in a wide variety of industries, and we hope that students will learn how you can use analytics in their careers and life. One of the most important aspects of this course is that you, the student, are getting hands-on experience creating analytics models; we, the course team, urge you to participate in the discussion forums and to use all the tools available to you while you are in the course!

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL The Joy of Computing using PythonAnswers
Assignment 1Click Here
Assignment 2Click Here
Assignment 3Click Here
Assignment 4Click Here
Assignment 5Click Here
Assignment 6Click Here
Assignment 7Click Here
Assignment 8Click Here
Assignment 9Click Here
Assignment 10NA
Assignment 11NA
Assignment 12NA

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers 2022:-

Q1. What is the correct initialisation of tuples?

a. Dates = [12,23,3,4] 
b. Dates = (12,23,3,4) 
c. Dates = {12,23,3,4} 
d. Both B and C

Answer:- b. Dates = (12,23,3,4) 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers

Q2. What operations can be done on tuples?

Answer: d

Q3. What will be the output of the following code?

Answer: c

Q4. What will be the output of the following code?

Answer: a

Q5. When the following program will clap? 

Answer: b

Q6. Which statement is correct about the following program?

Answer:- d

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers

Q7. What does NLTK do?

Answer: a

Q8. What is the output of the following code?

Answer: c

Q9. While converting an image into black and white during enhancement you cannot convert it back into a colored image.

Answer: b

Q10. The following code will

Answer: a

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL The Joy Of Computing Using Python Assignment 8 Answers

Programming Assignment

Q1. Given a Tuple T, create a function squareT which accepts one argument and returns a tuple containing similar elements given in tuple T and its sqaures in sequence.

Code:-

def squareT(t):
  L=[]
  for i in t:
    L.append(i*i)
  return(tuple(list(t)+L))
    

Q2. Given a string S, write a function replaceV that accepts a string and replace the occurrences of 3 consecutive vowels with _ in that string. Make sure to return the answer string.

def replaceV(s):
  a=s
  v=list("aeiou"+"AEIOU")
  for i in range(len(s)-2):
    if s[i] in v and s[i+1] in v and s[i+2] in v:
        a=a.replace(s[i]+s[i+1]+s[i+2],'_')
  return(a)

Q3. Given a list L, write a program to shift all zeroes in list L towards the right by maintaining the order of the list. Also print the new list.

z=[]
a=[]
for i in L:
  if i!=0:
    a.append(i)
  else:
    z.append(0)
print(a+z,end="")

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL The Joy of Computing using Python Assignment 8 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

Leave a Comment