NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022:- All the Answers are provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment to your own knowledge.

What is Introduction To Internet Of Things?

Introduction to the Internet Of Things is a fun-filled course where Domain Certification helps learners to gain expertise in specific areas/Doman. This can be helpful for learners who wish to work in a particular area as part of their job or research or for those appearing for some competitive exam or becoming job-ready or specializing in an area of study

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of the best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

COURSE NAMEANSWER
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 1 AnswersClick Here
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 2 AnswersClick Here
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 AnswersClick Here
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 AnswersClick Here
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 5 AnswersClick Here
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 AnswersClick Here
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 7 AnswersNA
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 8 AnswersNA
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 9 AnswersNA
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 10 AnswersNA
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 11 AnswersNA
NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 12 AnswersNA

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022 [July-Dec]

1. What is the value that is assigned to the variable t in the given piece of python code? i, f, str=50, 50.68, “Welcome to python”

a. 50
b. 50.68
c. Welcome to python
d. All of these

Answer:- b

2. What is the output of the following piece of python code?
x=17
y=23
z=x+y
print(z
)

a. 40
b. 6
C. 1723
d. 30

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022

3. Fill in the blanks. Raspbian is a/n__________.

a. Microcomputer
b. Minicomputer
C. Operating system
d. Assembler

Answer:- c

4. What is the output of the following piece of Python code?
t1 = “‘Welcome to python coding print(t1[8:14])

a. to pyth
b. SyntaxError: invalid syntax
c. e to pyt
d. to pyt

Answer:- d

5. Fill in the blanks. Raspberry Pi 3 Model B has a GPU support of__________.

a. 400 MHz video core IV
b. 250 MHz video core IV
C. Quad cortex [email protected]
d. ARM [email protected] GHz

Answer:- a

6. Which of the following represents the command used for rebooting Raspberry Pi?

a. sudo reboot
b. sudo apt-get rebooting
c. pip install rebooting
d. All of these

Answer:- a

πŸ‘‡For Week 07 Assignment AnswersπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022

7. It is not possible to return multiple values from a function in Python.

a. True
b. False

Answer:- b

8. What is the data type ot the va1able Is in the following piece of Python code? 1s{1: “item”, “key”: “21”, “year”: 20223}

a. dictionary
b. list
c. tuple
d. All of these

Answer:- a

9. A function in Python may or may not return a value.

a. True
b. False

Answer:- a

10. What are the basic modes to open a file in python?

a. Read mode (r) and write mode (w)
b. Append mode (a)
c. Both read and write mode (r+)
d. All of these

Answer:- d

11. What are the socket types that exist in Python based socket programming?

a. AF_DG and SOCK SM
b. AF_UNIX and AF_INET
c. SOCK_UX and SOCK_IT
d. SOCK_DGRAM and SOCK_STREAM

Answer:- d

12. Does Python support exception handling?

a. Yes
b. No

Answer:- a

13. Which of the following must be used to terminate a loop and move to the next code atter the loop?

a. list
b. try
c.continue
d. break

Answer:- d

14. Select the option that does not represent a keyword in Python language?

a. while
b. if
c. try
d. integer

Answer:- d

15. Raspberry Pi does not support any other language other than Python?

a. True
b. False

Answer:- b

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022 {Jan-June}

Q1. What is the output for the following piece of Python code?
x = [32, β€˜u’, β€˜i’, 8, ’34’]
x = x[0:]
print(x)

a) [32]
b) [’34’]
c) [β€˜u’, β€˜i’, 8, ’34’]
d) [32, β€˜u’, β€˜i’, 8, ’34’]

Answer: d)

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022

Q2. How many GPIO (General Purpose Input Output Pin) pins are there in Raspberry Pi 4?

a) 30
b) 14
c) 40
d) 41

Answer: c)

Q3. Which of the following is NOT an example of Python IDE?

a) Sublime Text
b) PyCharm
c) Spider
d) None of the above

Answer: a)

Q4. What is the value of β€˜x’ in the following expression in Python programming?
x = 3^3

a) 0
b) 9
c) -2
d) Will raise an exception

Answer: We are Not Sure About This Answer

Q5. In python programming, which of the following is a null statement?

a) Pass
b) Continue
c) Break
d) Skip

Answer: a)

Q6. Which of the following is an unordered data type in Python?

a) List
b) Dictionary
c) Both List and Dictionary
d) Tuple

Answer: b)

πŸ‘‰ If There Will be Any Changes in Answer, We will Notify On Telegram, So JOIN πŸ‘ˆ

Q7. What is the value of β€˜x’ in the following expression in Python programming?
x = 2**3^3**1

a) 11
b) 0
c) Will raise an error
d) Will raise an exception

Answer: a)

Q8. Which of the following symbol is used to comment out multiple lines at once in python?

a) $
b) #
c) %
d) None of these

Answer: d)

Q9. With on-board Raspberry Pi camera, which one of the following is NOT correct for image related operations in Python?

a) from PIcamera import PiCamera
b) from picamera import PyCamera
c) from pycamera import PiCamera
d) All of these

Answer: d)

Q10. Which of the following bit processor is used in Raspberry Pi Zero 2 W?

a) 64
b) 32
c) Both 64 & 32
d) 128

Answer: a)

Q11. Which of the following shortcut exits the nano editor?

a) Ctrl + E
b) Ctrl + O
c) Ctrl + X
d) None of these

Answer: For Answer CLICK HERE

Q12. What of the following syntax is correct for networking in python?

a) s = socket.socket(socket.AF_NET, socket.SOCK_STRAM)
b) s = socket.socket(socket.AF_UNIX, socket.SOCK_DGRAM)
c) s = socket.socket(socket.AF_UNX, socket.SOCK_TCP)
d) s = socket.socket(socket.AF)INET, socket.SOCK_UDP)

Answer: b)

Q13. Which of the following is correct to open a text file for write mode?

a) open(β€˜file.txt’, β€˜w’)
b) open(β€˜file.txt’, β€˜+w’)
c) open(β€˜file.txt’, β€˜w+’)
d) open(β€˜file.txt’, β€˜o+w’)

Answer: a)

Q14. Which of the following is an immutable data type in Python?

a) String
b) Tuple
c) Bool
d) All of these

Answer: For Answer CLICK HERE

Q15. Does python follow rigid indentation?

a) Yes
b) No
c) Not Applicable

Answer: a)

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

1 thought on “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 6 Answers 2022”

Leave a Comment