NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

What is Introduction To Internet Of Things?

Introduction to the Internet Of Things is a fun-filled course where Domain Certification helps learners to gain expertise in specific areas/Doman. This can be helpful for learners who wish to work in a particular area as part of their job or research or for those appearing for some competitive exam or becoming job-ready or specializing in an area of study

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of the best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment Answers
NPTEL 2022 (July – Dec)
Answer Link
Week 1Click Here
Week 2Click Here
Week 3Click Here
Week 4Click Here
Week 5Click Here
Week 6Click Here
Week 7Click Here
Week 8Click Here
Week 9Click Here
Week 10Click Here
Week 11Click Here
Week 12Click Here

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers [July 2022]

1. Which of the following UAV topology is self-configuring?

a. Mesh
b. Star
C. Both mesh and star
d. Grid

Answer:- c

2. In WMSNs application, which of the following deployment can provide better sensing and prolong network lifetime?

a. Scalar sensor nodes
b. Camera sensor nodes
c. Both scalar and camera sensor nodes
d. Vector sensor nodes

Answer:- c

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022

3. In which of the following algorithms only a subset of nodes in the WASN participate in sensing, communication, and computation?

a. Localized
b. Distributed
c. Centralized
d. All of these

Answer:- a

4. In general, the target-tracking problem consists of a WSN, whose nodes are strategically or randomly deployed across the sensor field. Is the statement true?

a. Yes
b. No

Answer:- a

5. In Ad-Hoc FANETs, which of the following set-up can be considered as ground network?

a. Stationary WSNs
b. Control stations
c. VANETS
d. All of these

Answer:- d

6. Which of the following components in M2M monitors the status of devices and M2M area networks, and controls them based on their status?

a. M2M User Platform
b. M2M Device Platform
c. M2M Service Platform
d. M2M Access Platform

Answer:- b

πŸ‘‡For Week 05 Assignment AnswersπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022

7. In the guided target-tracking problem formulation, a tracker is added to the problem. The tracker follows the trajectory defined by beacon nodes to intercept the target. Which of the following objectives best define this tracking algorithm?

a. to fuse data about the target
b. to use the least amount of communication to reach the target
c. to reach the target in the shortest possible time
d. to increase the network lifetime

Answer:- c

8. In gateway selection algorithm in FANETs, each UAV acquires the information of all UAVs within its hop(s).

a. One
b. Two
c. More than one
d. Can’t be specific

Answer:- Click Here

9. A crossing is covered if it is in the ___________________ region of at least one node’s coverage disk.

a. exterior
b. interior
c. either exterior or interior
d. boundary

Answer:- b

10. There are several major challenges related to target-tracking applications. Which of the following is NOT among those challenges?

a. target recovery
b. node non-cooperation
c. future-position estimation
d. energy management

Answer:- b

11. Which of the following components in M2M manages inquiry?

a. M2M User Platform
b. M2M Device Platform
c. M2M Service Platform
d. M2M Access Platform

Answer:- a

12. Which of the following is NOT regarded as one of the major scatters of underwater sound in Underwater Acoustic Sensor Networks?

a. Non-linear internal waves
b. Solitons
c. Linear internal waves
d. None of these

Answer:- c

13. In Optimal Geographical Density Control (OGDC) algorithm, a node if its coverage area is completely covered.

a. wakes up
b. starts listening
c. sleeps
d. backs off

Answer:- c

14. Which of the following elements of target-tracking algorithm can perform data fusion?

a. Active node
b. Inactive node
c. Beacon node
d. Sink node

Answer:- d

15. Which of the following components of Mobile Wireless Sensor Networks (MWSN) moves in order to collect data from sensor nodes?

a. Mobile sensor node
b. Data mule
c. Mobile sink
d. Both data mule and mobile sink

Answer:- d

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022 {Jan 2022}

Q1. Which of the following M2M node types have no IP support? 

a.Low-end sensor nodes 
b.Mid-end sensor nodes 
c.High-end sensor nodes 
d.All of the above

Answer:- a.Low-end sensor nodes 

Q2. Which of the following is TRUE for wireless sensor networks if transmission range β‰₯ 2* sensing range? 

a. Only coverage 
b. Only connectivity 
c. Coverage implies connectivity 
d. Connectivity implies coverage

Answer:- c. Coverage implies connectivity 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022

Q3. Which of the following structure is usually used in guided formulation of target tracking in sensor networks? 

a. Face 
b. Tree 
c. Cluster 
d. All of the above

Answer:- a. Face 

Q4. Which of the following is NOT a characteristic of UAV networks? 

a. Intermittent link nature 
b. Static network topology 
c. Dynamic relative position of UAVs 
d. None of the above

Answer:- b. Static network topology 

Q5. Which of the following is a challenge in human-centric sensing? 

a. Device lifetime 
b. Participant selection 
c. Privacy of users 
d. All of the above

Answer:- d. All of the above

Q6. Which of the following components in M2M Service Platform takes care of App management and App searching? 

a. Device 
b. User 
c. Application 
d. Access

Answer:- d. Access

Q7. In distributed coverage algorithm, nodes compute their position by communicating with _________________________. 

a. Central node 
b. Sink node 
c. Neighbors only 
d. None of the above

Answer:- c. Neighbors only 

Q8. In multi-star UAV network topology, _______ node(s) from each group connects to the ground station. 

a. Zero 
b. One 
c. More than one 
d. All

Answer:- b. One 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022

Q9. Electromagnetic communication in nanonetworks takes place in _________ frequency band. 

a. GHz 
b. THz 
c. Nanometer 
d. All of the above

Answer:- b. THz 

Q10. Which of the following is NOT a property of Mobile Ad Hoc Network? 

a. Self-Collaborate 
b. Self-Heal 
c. Self-Protect 
d. Self-Optimize

Answer:- a. Self-Collaborate 

Q11. Which of the following layers seamlessly integrate IP network with M2M area network in a non-IP based M2M network? 

a. Application layer 
b. Transport layer 
c. Network layer 
d. Physical layer

Answer:- For Answer Click Here

Q12. While maintaining sensing coverage in sensor networks, a crossing is covered if it is in the interior region of _____________ one node’s coverage disk. 

a. At most 
b. Only 
c. At least 
d. More than

Answer:- c. At least 

Q13. Which of the following UAV network topology is decentralized? 

a. Star 
b. Infrastructure mesh 
c. Ad hoc mesh 
d. None of the above

Answer:- c. Ad hoc mesh 

Q14. Can node failure result in partition of networks in mobile wireless sensor networks? 

a. Yes 
b. No 
c. Not Applicable

Answer:- b. No 

Q15. Which of the following is TRUE for high-end sensor nodes in M2M node types? 

a. High density deployment 
b. Unable to handle multimedia data 
c. Mobility is essential 
d. All of the above

Answer:- c. Mobility is essential 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

6 thoughts on “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 4 Answers 2022”

Leave a Comment