NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 week 3 Answers 2022:- In this post, We have provided answers of Introduction To Internet Of Things Assignment 3. We provided answers here only for reference. Plz, do your assignment at your own knowledge.

ALSO READ :-
NPTEL Registration Steps [July – Dec 2022]
NPTEL Exam Pattern Tips & Top Tricks [2022]
NPTEL Exam Result 2022 | NPTEL Swayam Result Download

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers [July 2022]

1. Which of the following handles packets, paging and inquiry in Bluetooth?

a. L2CAP
b. Baseband
c. RFComm
d. Physical Radio

Answer:- b

2. Which of the following incorporates channel hopping after every packet transmission?

a. Zigbee
b. WirelessHART
c. 6LoWPAN
d. None of these

Answer:- d

Answers will be Uploaded Shortly and it will be Notified on Telegram, So JOIN NOW

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

3. In “X protocol, a central network controller device sets-up a network with 1 Network ID and multiple node IDs for the devices in it. The nodes with different Network IDs cannot communicate with each other. What is “X*”2

a. Z-wave
b. Zigbee
c. Bluetooth
d. ISA 100.11A

Answer:- a

4. In the context of Sensor Web, SensorML stands for

a. Sensor Modeling language
b. Sensor Machine language
c. Sensor Markup language
d. None of the above

Answer:- a

5. Which of the following protocol is best suited to provide interference-free communication while minimizing latency and ensuring quality of service?

a. WirelessHART
b. ISA100.11A
c. Both WirelessHART and ISA100.11A
d. None of these

Answer:- d

6. Which of the following solution approach is used to overcome the limitation of ineffective wakeup and sensing under rare event monitoring scenario in social sensing?

a. Duty-cycle management
b. Sleep-cycle management
c. Packet transmission management
d. Both duty-cycle and sleep-cycle management

Answer:- a

πŸ‘‡For Week 04 Assignment AnswersπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

7. Which of the following technique Bluetooth master uses to avoid collisions during transmission in a Piconet?

a. Frequeney Division Multiplexing d Ou
b. Frequency Hopping Spread Spectrum
c. Time Division Multiplexing
d. Direct Sequence Spread Spectrum

Answer:- c

8. Which of the following limitation is faced by total co-operation in Wireless Ad Hoc and Sensor Networks?

a. Decreasing network throughput
b. Decreasing energy
c. Both (a) and (b)
d. No limitation exists

Answer:- c

9. Which of the following can function over a reliable packet transfer protocol?

a. L2CAP
b. Service Discovery Protocol
c. RFComm
d. Physical Radio

Answer:- For Answer Click Here

10. In which of the following mode, NFC devices can act as both readers as well as tags?

a. Reader/writer
b. P2P
c. Emulation
d. NFC devices can’t act as both readers as well as tags

Answer:- b

11. In WSN, Information theoretic self-management (INTSEM) controls the transmission rate of a node by adjusting a node’s

a. Duty cycle
b. Lifetime
c. Sleep time
d. Can’t control the transmission rate

Answer:- a

12. Which of the following layer of ISA 100.11A supports mesh routing?

a. Netwok layer
b. Data link layer
c. Transport layer
d. MAC layer

Answer:- b

13. Which of the following is used to avoid interference-prone channels in HART?

a. Channel blacklisting
b. Channel switching
c. Channel hopping
d. Super-trames

Answer:- b

14. When the devices are not in range, messages are routed through different nodes to bypass obstructions created by household appliances or layouts. Which of the following exhibit such characteristic of avoiding radio dead-spots?

a. Bluetooth
b. 6LoWPAN
c. Z-wave
d. Zigbee

Answer:- c

15. Which of the following is TRUE in tems of power (in mW) and range (in m) of the classes of Bluetooth devices?

a. Class-1: Power=100mW, Range=100m
b. Class-2: Power=2.5 mW, Range=100m
c. Class-1: Power=2.5 mW, Range=100m
d. Class-2: Power=100 mW, Range=100m

Answer:- a

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment Answers
NPTEL 2022 (July – Dec)
Answer Link
Week 1Click Here
Week 2Click Here
Week 3Click Here
Week 4Click Here
Week 5Click Here
Week 6Click Here
Week 7Click Here
Week 8Click Here
Week 9Click Here
Week 10Click Here
Week 11Click Here
Week 12Click Here

What is Introduction To Internet Of Things?

Introduction to the Internet Of Things is a fun-filled course where Domain Certification helps learners to gain expertise in specific areas/Doman. This can be helpful for learners who wish to work in a particular area as part of their job or research or for those appearing for some competitive exam or becoming job-ready or specializing in an area of study

CRITERIA TO GET A CERTIFICATE

Average assignment score = 25% of the average of best 8 assignments out of the total 12 assignments given in the course.
Exam score = 75% of the proctored certification exam score out of 100

Final score = Average assignment score + Exam score

YOU WILL BE ELIGIBLE FOR A CERTIFICATE ONLY IF THE AVERAGE ASSIGNMENT SCORE >=10/25 AND EXAM SCORE >= 30/75. If one of the 2 criteria is not met, you will not get the certificate even if the Final score >= 40/100.

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers [Jan 2022]

Q1. In general, Z-wave protocol for communication among devices is used for ________.

a. Topology management 
b. Home automation 
c. Network configuration 
d. None of the above

Answer:- b. Home automation 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

Q2. Which of the following characteristic of HART Data Link Layer helps it achieve collision-free and deterministic communication? 

a. Super-frames 
b. Channel hopping 
c. Channel blacklisting 
d. All of the above

Answer:- a. Super-frames 

Q3. Which of the following is the basis for Bluetooth technology? 

a. Ad-hoc piconets 
b. Ad-hoc technology 
c. Both (a) and (b) 
d. None of the above

Answer:- c. Both (a) and (b) 

Q4. Which of the following protocol uses healing (message) to bypass radio dead-spots? 

a. HART 
b. NFC 
c. Z-wave 
d. None of the above

Answer:- c. Z-wave 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

Q5. Which of the following nodes send false routing messages in the network? 

a. Bad nodes 
b. Badly failed nodes 
c. Failed nodes 
d. All of the above

Answer:- b. Badly failed nodes 

Q6. Which of the following layers provide multiplexing capability in Bluetooth technology? 

a. L2CAP 
b. RFComm 
c. SDP 
d. Baseband

Answer:- a. L2CAP 

Q7. Which of the following component can be considered as optional for a sensor node? 

a. Sensing unit 
b. Transceiver 
c. Location finding unit 
d. None of the above

Answer:- c. Location finding unit 

Q8. Which of the following provide energy to peer-to-peer tags? 

a. Reader 
b. Own power source 
c. Both (a) and (b) 
d. Doesn’t require energy

Answer:- b. Own power source 

Q9. Which of the following schemes re-establish the connectivity between dumb nodes with others? 

a. CoRD 
b. CaRAD 
c. Both (a) and (b) 
d. None of the above

Answers:- a. CoRD 

Q10. Which layer of Bluetooth handles paging? 

a. L2CAP 
b. RFComm 
c. SDP 
d. Baseband

Answer:- d. Baseband

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

Q11. In general, is it advisable to increase the duty cycle of a node in case of rare events for social sensing? 

a. Yes 
b. No 
c. Not Applicable

Answer:- b. No 

Q12. Is Zigbee Pro compatible with Zigbee RF4CE? 

a. Yes 
b. No 
c. Not Applicable

Answer:- b. No 

Q13. Which of the following is True? 

a. Scatternet is a subset of Piconet 
b. Piconet is a subset of Scatternet 
c. A device can be a master in more than one piconet 
d. A piconet can have maximum of 10 scatternets

Answers:- For Answer Click Here

Q14. Which of the following suffers in case of total co-operation in wireless ad hoc and sensor networks? 

a. Network delay 
b. Network throughput 
c. Node’s lifetime 
d.All of the above

Answer:- c. Node’s lifetime 

Q15. Does ISA 100.11A support tunneling mode?

a. Yes 
b. No 
c. Not Applicable

Answer:- a. Yes 

πŸ‘‡FOR NEXT WEEK ASSIGNMENT ANSWERSπŸ‘‡

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022

Disclaimer:- We do not claim 100% surety of solutions, these solutions are based on our sole expertise, and by using posting these answers we are simply looking to help students as a reference, so we urge do your assignment on your own.

For More NPTEL Answers:- CLICK HERE

Join Our Telegram:- CLICK HERE

NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 week 3 Answers 2022:- All the Answers provided here to help the students as a reference, You must submit your assignment at your own knowledge.

ALSO READ :-
NPTEL Registration Steps [July – Dec 2022]
NPTEL Exam Pattern Tips & Top Tricks [2022]
NPTEL Exam Result 2022 | NPTEL Swayam Result Download

6 thoughts on “NPTEL Introduction To Internet Of Things Assignment 3 Answers 2022”

Leave a Comment